GDPR – Integritetsskyddspolicy

Behandling av personuppgifter – information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679/EG)

Advokaterna Söderman & Bergsten HB, advokatbyrån, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter avseende kontaktpersoner vi erhåller i samband med uppdrag eller som annars behandlas när uppdraget förbereds eller administreras. Du är inte skyldig att lämna personuppgifter till oss men utan att det sker kan vi inte åta oss ett uppdrag eftersom vi inte kan genomföra nödvändig jävs- och penningtvättskontroll.

Vi behandlar uppgifterna för att genomföra obligatorisk jävs- och (i förekommande fall) penningtvättskontroll, utföra och administrera uppdraget, för att tillvarata dina intressen, för redovisnings- och faktureringsändamål. Dessa uppgifter behandlas på grundval av samtycke eller för att behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal, nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse, nödvändig för att skydda grundläggande intressen, nödvändig för att skydda grundläggande intressen, nödvändig för att fullgöra en uppgift av allmänt intresse, nödvändig som ett led i myndighetsutövning och behandlingen är tillåten efter en intresseavvägning.

Vi kommer inte att lämna ut personuppgifter till utomstående annat än i de fall då

det särskilt överenskommits mellan advokatbyrån och dig,

då det inom ramen för ett visst uppdrag är nödvändigt för att tillvarata dina rättigheter,

om det är nödvändigt för att vi skall fullgöra lagstadgad skyldighet eller efterkomma myndighetsbeslut eller beslut av domstol, eller

för det fall vi anlitar utomstående tjänsteleverantörer som utför uppdrag för vår räkning; uppgifterna kan komma att lämnas ut till domstolar, myndigheter, motparter och motpartsombud om det är nödvändigt för att tillvarata dina rättigheter.

Personuppgifterna sparas, i enlighet med den skyldighet som åvilar advokatbyrån enligt Vägledande regler för god advokatsed, under en tid om tio år från dagen för ärendets slutförande, eller den längre tid som påkallas av ärendets natur.

Du har rätt att kostnadsfritt begära information från advokatbyrån om användningen av de personuppgifter som rör dig. Vi kommer på din begäran eller på eget initiativ rätta eller radera uppgifter som är felaktiga eller begränsa behandlingen av sådana uppgifter. Du har vidare rätt att begära att dina uppgifter inte behandlas för direktmarknadsföringsändamål. Du har också rätt att få del av dina personuppgifter i ett maskinläsbart format eller, om det är tekniskt möjligt, att få uppgifterna överförda till en tredje part som du anvisar. Om du är missnöjd med vår behandling kan du lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet vilket i Sverige är Datainspektionen (www.datainspektionen.se). Du kan också vända dig till tillsynsmyndigheten i det land där du bor eller arbetar.

 

Personuppgiftsansvarig är Åke Söderman

Advokaterna Söderman & Bergsten HB, org.nr 916941-4365